זאת הוריאציה ההזויה שלי למוזלי. במקום גרנולה – קינואה, במקום פירות – תבשיל שעועית שחורה ובמקום יוגורט – ממ.. יוגורט עזים. להגנתי אני אגיד שזה ממש טעים ושזה בכלל נולד במקרה.
הכל התחיל כשביקרתי בחנות תבלינים והחלטתי לקנות שעועית שחורה ולראות כבר מה אפשר לעשות עם זה. זה ישב במזווה כמה שבועות עד שהחלטתי ביום חמישי אחד להשרות את זה במים לאורך הלילה ובשישי כבר נראה מה אפשר לעשות עם זה. בשישי החלטתי להכין מזה תבשיל ונראה כבר מה נעשה איתו. אחר כך כבר באה המוזה ונוצרה המנה הטעימה והיפה הזאת.
קינואה
בשביל להכין קינואה צריך: טוב, מממ… קינואה זה די בסיסי, מים ומה שבא לכם להוסיף. אני הוספתי סלק מגורד טרי ופלפל צהוב קלוי חתוך לקוביות. את הקינואה שוטפים קצת במסננת ואז שמים בסיר ומוסיפים קצת פחות מפי שניים מים מקינואה. אחרי שזה רותח מנמיכים את האש ומחכים בערך 10-15 דקות עד שזה נראה טעים.
פריחולס – תבשיל שעועית מקסיקני
פה תזדקקו לקצת יותר עבודה אבל זה ממש לא מטורף. פריחולס זה מאכל שאפשר להכין עם כל מיני רכיבים ותבלינים – פה אני אציג את גרסא קצת חריפה עם עגבניות, פלפל וגזר. אפשר גם לבשל עד זה עד שהשעועית ממש רכה ואז לעשות מזה ממרח. המלצה: תנסו פעם להכין טורטיה עם אבוקדו, תירס, שמנת חמוצה ופריחולס. אז יאללה לעבודה: לילה קודם תשימו כוס שעועית שחורה בכלי גדול עם מים. להכנת התבשיל מטגנים בסיר בצל, פלפל אדום וגזר. אחרי שהם מתרככים שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה יחד עם קצת פלפל חריף קצוץ, 2 עגבניות (רצוי מקולפות – אפשר להעזר במדריך מהמתכון של הגוואקמולי) וכוסברה. מוסיפים מים (חצי כוס – כוס) ונותנים לזה להתבשל. זה סיים להתבשל כשהשעועית רכה אבל לא מתפוררת.
ועכשיו – השילוב
החריפות של הפריחולס עם המתיקות של הסלק והיוגורט (מומלץ עזים) יוצרים קומבינציה שתשאיר טעם נעים בפה זמן רב אחרי שהקינואה תחליק במורד הגרון. עכשיו כל מה שנותר זה לבחור את צורת ההגשה, אני הלכתי על משהו שמזכיר מוזלי – לשים שכבות בכוס ולאכול עם כף.
זה נפלא, רק להסתכל על זה. ואני גם טעמתי.
אדוני,
המילים שלך מפלחות לי את הגידים כמו שסכין יפני חוצה בננה שרק רוצה שיבתקו את בתוליה.
אתה ההוכחה לכך שבישול הוא חוש שישי.
אני חש אותך חש את האוכל שלך חש אותי.
אם יורשה לי, אני אפילו אוהב אותך.
זה נראה מדליק, אבל לא כל כך הבנתי את ההשוואה למוזלי