אוכל לשישי – סלט אסיאתי

1 דצמ

אז דצמבר כבר כאן וגם חנוכה. בהמשך למסורת הפוסטים של "אוכל לשישי" (שמשכה גם את עינן של רשתות שיווק גדולות – תקראו את התגובות לפוסט על החצילים) תיכננתי להכין אוכל חם ומנחם אבל הקור והגשם ממאנים לבוא ולכן החלטתי ללכת דווקא על סלט אסיאתי קליל ומרענן. לא יודע למה קוראים לזה "סלט אסיאתי", אולי בגלל ש"סלט ז'וליינים מלפפונים, גזר וצנון ברוטב חומץ וג'ינג'ר ומה זה בכלל ז'וליינים" זה בכל זאת קצת מסורבל.

מרכיבים:
2 מלפפונים
2 גזרים
צנון
כוסברה ונענע (מומלץ ביותר)
כף ג'ינג'ר (טרי מגורד ואפשר קוביות קפואות)
חומץ (עדיף חומץ אורז)
סוכר

אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים בסיר קטן חצי כוס מים, קצת פחות מחצי כוס חומץ, כף ג'ינג'ר ושליש כוס סוכר. מחממים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מקררים בטמפרטורת החדר או במקרר.
2. עכשיו לירקות: אנחנו רוצים לעשות "גפרורים" שבעגה המקצועית נקראים "ז'וליינים" – אפשר עם סכין שף למתקדמים שבינינו, אפשר עם פומפיה מיוחדת ואפשר עם קולפן מיוחד שכזה.
3. מוסיפים קצת כוסברה קצוצה ונענע ומסדרים בכלי בצורה הבאה: תופסים את הירקות בשתי ידיים מלמטה ומושכים עד למעלה בצורה שהירקות ישארו יציבים ויווצר סוג של מגדל.
4. את הרוטב יוצקים ממש בזהירות שלא יפיל את המגדל המפואר שלנו ומוסיפים בוטנים או קשיו-ים קלויים.

בתאבון!

מודעות פרסומת

תגובה אחת to “אוכל לשישי – סלט אסיאתי”

  1. ניצן 2 בדצמבר 2010 בשעה 20:57 #

    פרסום מטעה! הכנתי הכל לפי ההוראות ולא יצאו לי ברווזים!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: