דג מאודה

8 יול

אוכל מאודה זה אחד הדברים הפשוטים, הבריאים והכיפים ביותר שאפשר להכין במטבח.

מצרכים:
– דג
– סיר אידוי מבמבוק
– כל תבלין וירק שיש במקרה במטבח
– חברים טובים (כמו שכתב כריסטופר מקנדלס – "happiness only real when shared")
– כל סוג של אלכוהול שקיים בנמצא עם עדיפות  ליין לבן

אני בחרתי להשרות פילה אמנון בממרח שהכנתי מעלי בזיליקיום, פלפל חריף, שום, לימון, עראק ונענע – אבל זה לא באמת משנה, מה שעושה לכם טוב וגורם לכם להרגיש כמו ג'יימי אוליבר

שימוש במאדה במבוק: מניחים את הדגים בשתי הקומות של המאדה, סוגרים ומניחים את המאדה בתוך מחבת ווק או סיר רחב אחר. מוסיפים מים רותחים מהקומקום לגובה כזה שלא יגעו באוכל שבתוך המאדה. אחרי שהמים רותחים בווק מנמיכים את האש. האידוי לוקח בדרך כלל כ-15 דקות. אפשר להוסיף ראשי שום שלמים, בטטות, תפוחי אדמה, דלורית, גמבות, בצל, גזר, כרובית, ברוקולי… טוב אתם מבינים את הרעיון. ככה זה נראה:

במקביל הכנתי פירה בטטות – טיפ שקיבלתי מסבתא מרגרט – להוסיף חמאה וביצה לפירה. צריך לשים לב שמערבבים את הביצה במהירות כדי שלא תהפוך לחביתה בנבכי תפוחי האדמה המרוסקים. זה מוסיף נופך קרמי לפירה.

וזו התוצאה הסופית:

תגובה אחת אל “דג מאודה”

  1. shlook 8 ביולי 2010 בשעה 13:10 #

    אתה איש של מילים – זה ידוע
    אתה איש של הפתעות – זה ידוע.

    ועם זאת, עדיין מופתעת. אעקוב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

<span>%d</span> בלוגרים אהבו את זה: